petak, 18. ožujka 2016.

Zapečeni meksički pasulj

  • 500 g junećeg mljevenog mesa
  • 800 g konzerviranog pasulja
  • 300 ml paradajiz sosa
  • 100 ml salsa sosa
  • 1 mala kašika čilija u prahu
  • 100 g čedar sira
  • maslinovo ulje
  • so i mjeveni biber
Na zagrijanom maslinovom ulju ispržiti mljeveno meso uz stalno mješanje. U tiganj sa isprženim mesom dodati zrna pasulja, paradajiz sos, čili u prahu i salsa sos. Posolimo, pobiberimo i promješamo. Kada meso i pasulj upiju začine sklonimo tiganj sa šporeta. Sadržaj preručimo u vatrostalnu posudu, potom stavimo u rernu i pečemo 25 minuta na 200 stepeni. Nakon čega izvadimo iz rerne, preko sadržaja u posudi nanesemo lemte čedar sira i vratimo u rernu. Pečemo još 10 minuta ma istoj temperaturi i izvadimo iz rerene. Po želji možete poslužiti uz paradajiz salatu.
Prijatno :)

Nema komentara:

Objavi komentar