nedjelja, 6. ožujka 2016.

Voćna salsa


  • konzervirano tropsko voće
  • 200 g malina
  • 2 kašike meda
  • 4 tortilje
  • 110 g putera
  • 3 banane
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 jaje
  • 200 g šećra

Priprema

Jaje ulupamo i stavimo u šerpu. Dodamo 60 g šećera, mješajući sve dok se šećer ne rastopi. Zatim dodamo 50 g putera, kada se puter rastopi sklonimo sa šporeta. U drugu šerpu na šporetu stavimo preostali šećer da se karameliše, dodamo smjesu iz prve šerpe, mješamo dok se fil ne sjedini, a potom sklonimo šerpu sa šporeta.
Tortilje premažemo sa preostalih 60 g putera i premazane strane stavimo na kuvarski papir. Dvije tortilje premažemo filom od karamela. Banane ogulimo i isječem na kolutove, ređamo ih preko fila. Pokrivamo preostalim tortiljama okremutim premazanom stranom na gore. Pritisnuti rukama da bi se tortilja zaljepila sa filom. Filovane strane ispržimo sa obe strane u tignju na šporetu i stavimo na kuvarsi papor. Kada se ohlade isjeći na trouglastu parčad i u krug poređati na tacnu za serviranje. Trouglove ukrasiti umućeom slatkom pavlakom. U dublji sud pomješati konzervirano voće, maline i med. Pomjšanim voćem dekorisati trouglove.

Nema komentara:

Objavi komentar