petak, 25. ožujka 2016.

Čokoladni kolač sa bananama i lješnjacima

  • 2 jajeta
  • 400 g šećera
  • 245 g bračna
  • 240 ml tople vode
  • 120 ml mlijeka
  • 120 ml ulja
  • 75 g kakaoa
  • 50 g krupno sjeckanih lješnjaka
  • 2 banane
  • 1 1/2 kašika praška za pecivo
  • 1 kašika ekstrakta od vanilije
  • 1/2 male kašike sode bikarbone
Priprema:
Jaja polupamo i stavimo u sud za mućenje. Dodamo šećer i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodamo kakao, ulje, mlijeko, ekstrakt od vanilije, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, brašno i vodu. Mutimo mikserom dok se sastojci ne sjedine. Banane oljuštimo, isječemo na parčad i stavimo u dublji sud. Izmiksamo ih blenderom i dodamo u sud sa pripmljenom smjisom. Zatim dodamo isjeckane lješnjake i mješamo dok se smjesa ne sjedini. Nanosimo je u puterom namašćenu tepsiju. Tepsiju stavimo u rernu 40 minuta na 180 stepeni i izvadimo je iz rerne. 
Prijatno :)

Nema komentara:

Objavi komentar