8 tortilja, 500 g junećeg mljevenog mesa, 1 glavica crvenog luka, 100 ml kisele pavlake, 100 g gaude, 1 zelena paprika, 2 konzervirane fefarone, 2 male kašike čilija u prahu, 1 mala kašika origana, 1/2 male kašike mljevenog kumina, 400 ml paradajiz sosa, ulje, so i mjeveni crni biber
Priprema:
Glavicu crvenog luka sitno isječemo i propržimo na zagrijanom ulju u tignju. Kada omekša dodamo mljeveno meso i mješamo kašikom, posolimo i pobiberimo. Kada se meso isprži, sklonimo tiganj sa šporeta, dodamo pavlaku i sjedinimo. U šerpu na šporetu stavimo paradajiz sos. Zelenu papriku i feferone usitnimo, dodamo u šerpu. Dodamo čili u prahu, mljeveni kumin, origano i 200 ml vode. Sos kuvamo 5 minuta i nanosimo ga u tepsiju. Prvu tortilju potopimo u tepsiju sa vrelim paradajiz sosom da bi omekšala. Na tortilju stavimo fil od mljevenog mesa, uvijemo u rolnu i stavimo u nauljenu vatrostalnu posudu. Na isti način pripremimo sve tortilje. Poređamo ih u posudu i polijemo preostalim paradajiz sosom. Zatim krupno narendamo gaudu. Posudu stavimo u rernu i pečemo 20 minuta na 180 stepeni.
Prijatno :)
Nema komentara:
Objavi komentar