utorak, 15. ožujka 2016.

La fiesta kolač

Za tijesto:
175 g brasna, 75 g putera, 50 g šećera, 30 g kakaoa, 1 jaje, 2 kisele jabuke, 40 g krupno mljevenih oraha, cimet
Preliv:
2 jajeta, 70 g šećera, vanila šećer, kašika ulja, 30 g brašna

Priprema
Prvo pripremimo tijsto. U dublji sud stavimo brasno, šećer, kakao i puter. Rukom zamjesimo tijesto i ostavimo u frižideru 30 minuta da odstoji. 
Ohlađeno tijesto premjesimo na pobrašnjavitoj podlozi. Stavimo u okruglu tepsiju, namašćenu puterom, prekrivajući 1 cm straničnog dijela tepsije. Jabuke oljustimo i isjećemo na tanke skriške, zatim stepenasto i u krug poređamo na koru u tepsiji. Nanosimi mljevene orahe, a zatim cimet. U drugi dublji sud polupamo dva jajeta, dodamo šećer,vanila šećer i ulje, mješamo žicom dok šećer ne počne da se topi. Dodamo brašno, mješamo žčicom dok se smjesa ne sjedini i nanosimo je u tepsiju: kolač pečemo 40 minuta na 180 stepeni. Gotov kolač po želji ukasiti sa mljevenim orasima.


Nema komentara:

Objavi komentar