- 2 parčeta pilećih grudi
- 50 g tortilja čipsa
- prezle
- 200 ml jogurta
- 2 češnja bijelog luka
- 1/2 mle kašike čilija u prahu
- ulje
- so i biber
Pileće grudi isječemo na polovine po dužini, posolimo, pobiberimo i rastanjimo kuvarskim čekićem. Češnjeve bijelog luka sitno isječemo i stavimo u dublji sud. Dodamo jogurt i čili u prahu, poslimo, pobiberimo i promješamo marinadu. Pileće šnicle stavimo u marinadu i ostavimo jedan sat u frižideru. Istucamo čips i izmješamo ga sa prezlama. Šnicle izvadimo iz marimade, sa obe strane uvaljati u prezle i tortilja čips. Ispržiti šnicle na zagrijanom ulju. Ispržene šnicle stavimo na tanjir obložen papirnim salavetama. Stavimo šnicle na tanjir za serviranje, dodamo prethodno skuvani grašak sa kukuruzom.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar