srijeda, 30. ožujka 2016.

Piletina iz marinade

  • 2 parčeta pilećih grudi
  • 50 g tortilja čipsa
  • prezle
  • 200 ml jogurta
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1/2 mle kašike čilija u prahu
  • ulje
  • so i biber
Priprema:
Pileće grudi isječemo na polovine po dužini, posolimo, pobiberimo i rastanjimo kuvarskim čekićem. Češnjeve bijelog luka sitno isječemo i stavimo u dublji sud. Dodamo jogurt i čili u prahu, poslimo, pobiberimo i promješamo marinadu. Pileće šnicle stavimo u marinadu i ostavimo jedan sat u frižideru. Istucamo čips i izmješamo ga sa prezlama. Šnicle izvadimo iz marimade, sa obe strane uvaljati u prezle i tortilja čips. Ispržiti šnicle na zagrijanom ulju. Ispržene šnicle stavimo na tanjir obložen papirnim salavetama. Stavimo šnicle na tanjir za serviranje, dodamo prethodno skuvani grašak sa kukuruzom.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar