Sastojci
5 tortilja, 450 g juneće krtine, 250 g integralnog pirinča, 150 g kačkavalja, 200 ml paradajiz sosa, 2 glavice crnog luka, 1 češanj bijelog luka, kašika čili sosa, 2 lovorova lista, 10 zrna bibera, 1 mala kašika mljevenog kumina, ulje, sol
Priprema
Meso stavimo u vatrostalnu posudu i posolimo. Glavicu crnog luka isječemo na tanke režnjeve i dodamo u posudu. Dodamo lovorove listove, biber, 2 kaššike ulja i 2 kutljače vrele vode. Posudu zatvorimo aluminijskom folijom i stavimo da se peče dva sata na 200 stepeni. Ispečeno meso isječemo na tanku parčad. Drugu glavicu crnog luka i češanj bijelog luka sitno isječemo i ispržimo na vrelom ulju. Dodamo mljeveni kumin i čili sos, posolimo, pobiberimo. Kada luk omekša u tiganj dodamo parčad ispečenog mesa i promješamo. Pržimo deset minuta i sklonimo sa šporeta. Pirinč prethodno skuhati. Kačkavalj krupno narendati. Na prvu tortilju stavimo kuvani pirinč, zatim fil od mesa i na kraju narendani kačkavalj. Filovanu tortilju stavimo u nauljenu vatrostalnu posudu. Na isti način pripremimo i ostale tortilje i ređamo u posudu. Prelivamo paradajiz sosom i nanosimo preostali narendani kačkavalj. Stavimo u rernu, pečemo 20 - 30 minuta na 180 stepeni i izvadimo iz rerne.
Nema komentara:
Objavi komentar