subota, 5. ožujka 2016.

Čili kon karne

500 g mljevenog mesa, 800 g konzerviranog paradajiza, 800 g crvenog konzerviranog pasulja, 1 crvena paprika, glavica crvenog luka, 2 češnja bijelog luka, 5 - 6 suvih čili papričica, 1/2 male kašike čilija u prahu, 1 kašika šećera, maslinovo ulje, so i mljeveni crni biber

Priprema:
Glavicu crvenog luka sitno isječemo i propržimo na zagrijanom ulju u tignju. Češnjeve bijelog luka sitno isječemo, dodamo u tiganj i promješamo. Kada crveni luk omekša u tiganj dodamo mljeveno meso, mješamo kašikom. posolimo, pobiberimo, dodamo čili u prahu i šećer, promješamo. Papriku isječemo na tanku duguljastu parčad i dodamo u tiganj. Dodamo i suve čili paprike, a potom konzervirani paradajiz prethodno usitnjen. Promješati i dinstati desetak minuta. Na kraju dodajemo pasulj i mješamo, kada meso uvri i pasulj poprimi sve okuse sklonimo tiganj sa šporeta.
Prilog po želji.  Ja sam izabrala krompir

U slast uz meksičku kuhinju :)

Nema komentara:

Objavi komentar