subota, 12. ožujka 2016.

Čimičanga banane

70 g putera, 120 g šećera, 3 banane, 2 kašike ruma, 6 tortilja, ulje

Priprema:
Banane oguliti i isijeći na polovine po dužini. U tiganj stavimo puter da se otopi, dodamo šećer i mješamo kašikom. U tiganj sa karamelizovanim šećerom dodamo polovine banana. Kada se karamel zalijepi na banane, okrenemo ih u tignju i dodamo rum. Kad upiju rum i kada se sa druge strane oblijepe karamelom, banane izvaditi na tanjir. Jednu polovinu karamelisane banane stavimo u tortilju i oko nje nanosimo karamel iz tignja. Filovanu tortilju uvijemo u rolat i stavimo na tanjir. Postupak ponovimo sa svim tortiljama, zatim ih ispržimo na zagrijanom ulju u tignju na šporetu. Kada tortilje porumene sa svih strana stavimo ih na papirne salavete da upiju višak masnoće. Staviti ih na tanjir za serviranje i dekorisati ih čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar