- 500 g juneće krtine od buta
- 2 glavice crvenog luka
- 1 šargarepa
- 2 češnja bijelog luka
- 250 ml neutralne pavlake
- 5 kiselih krastavaca
- 2 oljuštena krompira
- 1 lovorov list
- 1/2 kašika čilija u prahu
- 100 g brašna
- 1 goveđa kocka za supu
- 1/2 kašoke karija
- ulje
Meso isjeći na male, tanke šnicle. Na šnicle nanosimo mješavinu začina i pobrašnimo sa obe strane. Zatim ih ispržimo sa obe strane na zagrijanom ulju. Kada porumene sa obe strane, šnicle izvadimo iz šerpe. Glavicu crvenog luka i češmjeve bijelog luka sitno isječemo i ispržimo na preostaloj masnoći. Šargarepu isjeći na dugačku parčad i dodati u šerpu sa omekšalim lukom. Kada šargarepa omekša, šnicle vratimo u šerpu i dodamo 400 ml vode. Dodamo lovorov list, kocku za supu, kari i čili u prahu, dinstamo 40 minuta na umjerenoj vatri. Kisele krastavce isjeći na četvrtine po dužini, a krompire na skriške i dodamo ih u šerpu. Dodamo pavlaku i 200 ml vode, dinstati dok se krompir ne skuva.
Nema komentara:
Objavi komentar