petak, 11. ožujka 2016.

Junetina u čili sosu

  • 500 g juneće krtine od buta
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 češnja bijelog luka
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 5 kiselih krastavaca
  • 2 oljuštena krompira
  • 1 lovorov list
  • 1/2 kašika čilija u prahu
  • 100 g brašna
  • 1 goveđa kocka za supu
  • 1/2 kašoke karija
  • ulje
Priprema
Meso isjeći na male, tanke šnicle. Na šnicle nanosimo mješavinu začina i pobrašnimo sa obe strane. Zatim ih ispržimo sa obe strane na zagrijanom ulju. Kada porumene sa obe strane, šnicle izvadimo iz šerpe. Glavicu crvenog luka i češmjeve bijelog luka sitno isječemo i ispržimo na preostaloj masnoći. Šargarepu isjeći na dugačku parčad i dodati u šerpu sa omekšalim lukom. Kada šargarepa omekša, šnicle vratimo u šerpu i dodamo 400 ml vode. Dodamo lovorov list, kocku za supu, kari i čili u prahu, dinstamo 40 minuta na umjerenoj vatri. Kisele krastavce isjeći na četvrtine po dužini, a krompire na skriške i dodamo ih u šerpu. Dodamo pavlaku i 200 ml vode, dinstati dok se krompir ne skuva.

Nema komentara:

Objavi komentar