nedjelja, 27. ožujka 2016.

,,Pollo verde" piletina

  • 500 g pilećih grudi
  • 500 g očiščenog špinata
  • 200 g konzerviranog ananasa
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 mala kašika karija
  • 1/2 male kašike mljevenog kima
  • ulje
  • so i mljeveni biber
Priprema:

Pileće grudi isječemo na tanku duguljastu parčad. Ispržimo piletinu na zagrijanom ulju u tignju. Špinat obarimo, iscjedimo kroz cjediljku. Češnjeve bijelog luka sitno isječemo i kratko propržimo na zagrijanom ulju u vok tignju na šporetu. Dodamo iscjeđeni špinat, posolimo i pobiberimo. Dodamo kari i mljeveni kim. Kada špinat poprimi ukuse začina dodamo neutralnu pavlaku i ispržimu parčad piletine. Promješamo i dinstamo dok se ukusi ne sjedine. Na zagrijanom ulju u drugoj šerpi propržimo kocke ananasa. Na tanjir za serviranje stavimo piletinu sa špinatom. Na njih nanosimo propržene kocke ananasa.

Nema komentara:

Objavi komentar