- 500 g pilećih grudi
- 500 g očiščenog špinata
- 200 g konzerviranog ananasa
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 češnja bijelog luka
- 1 mala kašika karija
- 1/2 male kašike mljevenog kima
- ulje
- so i mljeveni biber
Pileće grudi isječemo na tanku duguljastu parčad. Ispržimo piletinu na zagrijanom ulju u tignju. Špinat obarimo, iscjedimo kroz cjediljku. Češnjeve bijelog luka sitno isječemo i kratko propržimo na zagrijanom ulju u vok tignju na šporetu. Dodamo iscjeđeni špinat, posolimo i pobiberimo. Dodamo kari i mljeveni kim. Kada špinat poprimi ukuse začina dodamo neutralnu pavlaku i ispržimu parčad piletine. Promješamo i dinstamo dok se ukusi ne sjedine. Na zagrijanom ulju u drugoj šerpi propržimo kocke ananasa. Na tanjir za serviranje stavimo piletinu sa špinatom. Na njih nanosimo propržene kocke ananasa.
Nema komentara:
Objavi komentar