nedjelja, 13. ožujka 2016.

Enčilada Meksikana

500 g pilećih grudi, 400 g crvenog konzerviranog pasulja, 400 g konzerviranog kukuruzbog zrna, 250 g gaude, 100 ml kisele pavlake, 2 kašike majoneza, 2 paradajiza, 1 crvena i 1 zelena paprika, 2 kašike kečapa, 2 kašike paradajiz pirea, 1 kašika mljevenih začina, 1/2 male kašike čilija u prahu, ulje, so, biber




Priprema:
Pileće grudi isječemo na tanka duguljasta parčad i stavimo u dublji sud. Posolimo, pobiberimo, dodamo čili u prahu, dvije kašike ulja i mješavinu začina. Promješamo da meso poprimi začine i ispržimo ga na zagrijanom ulju u vok tignju. Paprike isječemo na tanku duguljastu parčad i dodamo u tiganj. Kada se isprže dodamo zrna pasulja, kukuruza i paradajiz pire. Promješamo i pržimo dok tečnost iz fila ne ispari. Pripremiti tortilje, a potom gotove tortilje filovati. Na jednu tortilju staviti fil, skrišku paradajiza, narendati gauda sir. Filovanu tortilju uvijemo u rolnu i stavimo u tepsiju. U dublji tanjir stavimo kiselu pavlaku, kečap, majonez i preostalu mješavinu začina, dobro izmješamo i premažemo tortilje. Na fil narendamo preostalu gaudu i stavimo tepsiju u rernu, zapečemo pet do deset minuta :)

Nema komentara:

Objavi komentar