petak, 29. siječnja 2016.

Talijanske pancorete
Ne znam zasto se zovu talijanske pancorete, niti kakve veze imaju sa Italijom, ali nije ni bitno. Bitno je da su ukusne :) :) :)
Sastojci
250 g margarina, 2 dl jogurta, 2 dcl mlake vode, 2 kasicice soli, 2 jajeta, brasno, 150 g sunke, 3 kasike kisele pavlake, 100 g sampinjona, 250 g sira
Priprema
Kvasac staviti u mlaku vodu. Prosijati brasno i na sredini napraviti udubljenje i u njega sipati rastopljeni margarin i jogurt. Posoliti, dodati jaje i mlaku vodu, te zmjesiti tijesto,
Sir izgnjeciti viljuskom, dodati jaje, sjeckanu sunku, pavlaku i usitnjene sampinjone. Sve dobro promjesati.
Tijesto tanko razvucite i isjecite na kvadrate zeljene velicine. Na sredinu stavite nadijev, a krajeve slozite kao pismo. Slagati ih u pleh oblozen pekarskim papirom i svaki premazati istopljenim margarinom. Peci u zagrijanoj pecnici

Nema komentara:

Objavi komentar