petak, 29. siječnja 2016.

Mirisni kolac


Comments comments (0)
biskvit                                                                                                       fil
20g kakaa                                                                                               400g naribanih jabuka
prasak za pecivo                                                                                    secer po zelji i pola zlice cimeta
zlica cimeta                                                                                             1 dcl jabukovog soka + 1-2 zlice ruma
150 g secera                                                                                           2 zlice mljevenog keksa
4 jajeta                                                                                                     2 pudinga od vanilije
2 dcl jogurta                                                                                            mlijeko
1 dcl ulja i 250 g brasna

Naribane jabuke staviti u posudu sa secerom i kuhati 5 min, dodati cimet. U 1 dcl jabukovog soka i 2 zlice ruma zamutiti puding.. Puding sastaviti sa jabukama i drzati na vatri dok se ne zgusne. Smjesu temeljno izmiksati i doati 2 zlice keksa, ostaviti da se hladi. Pripremiti puding od vanilije u mlijeku, ostaviti takodje da se hladi.
Dd navedenih biskvitnih sastojaka pripremiti smjesu. Prvo miksati secer, ulje i jaje. Miksati pola minute pa dodati drugo jaje i tako dok se ne utrose sva jaja. Dobijenoj tekucoj smjesi dodati jogurt i sjediniti miksanjem. Prosijati brasno, kakao i prasak za pecivo i dodati u postojecu smjesu, blago mjesati.
Dobijenu smjesu za kolac podjeliti u tri dijela. Pecnicu ugrijati na 180 stepeni. Nauljiti kalup i u njega uliti prvi dio smjese. Peci 7 minuta i na ispeceni biskvit staviti jabucni sloj. zatim opet staviti trecinu smjese. Peci 10 minuta i staviti puding od vanilije. Preliti zavrsnom slojem i peci 15 minuta. Gotov kolac posuti secerom u prahu,,,,

Nema komentara:

Objavi komentar