Breskvice
4 jajeta, 1 + 1/2 solja ulja, 1 + 1/2 solja secera, 1/2 praska za pecivo, brasno po potrebi
Napraviti tijesto koje treba da stoji sat vremena.
Nakon toga, brasno dodajete opet po potrebi i oblikujete kuglice.
Ispecene kuglice izdubiti, a od toga napraviti smjesu. U smjesu mozete dodati, po ukusu, sta volite: moze rum i pekmez, moze kakao i pekmez ili cokolada sa pekmezom. Ko ne voli rum moze dodati mlijeko.
Kada smjesa postane kompaktna punimo svaku izdubljenu kuglicu i spajamo u breskvicu. Odstranite visak smjese, umocite u ekstrakt po ulusu, a potom u secer i breskvice su gotove.
Jako su izdasne, na ovu kolicinu ih bude puno i budu jako mekane, sto je po meni najbitnije
Ovo je inace recept moje slatke mame i po meni su uvijek najbolje
Nema komentara:
Objavi komentar