petak, 29. siječnja 2016.

Cordon Bleu


Cordon Bleu vodi porijeklo iz Švajcarske i jedno je od najpoznatijih svjetskih jela. Rijec je o fantasticnom komadu mesa sa neodoljivim punjenjem. Postoje razne varijante ovog jela, a ja sam ga isprobala po sladecoj recepturi

Sastojci pileci file, papar, vegeta, ribani parmezan, voda otopljeni maslac, cesnjak, origano, kuhana sunka, trapist, krusne mrvice, maslinovo ulje
Priprema
1. file staviti u vrecicu i istucati snicle
2. u posudu staviti vodu, dvije zlice vegete, otopljeni maslac, izgnjeceni cesnjak i origano. Zagrijati do vrenja i kuhati nekoliko minuta
    pripremite smjesu za paniranje tako sto cete promjesati parmezan, krusne mrvice, crvenu mjevenu pariku
3. na pileci file polozite krisku kuhane sunke, potom plosku sira, urolajte i pricvrstite cackalicama
4. pripemljeno meso umocite u tekucu smjesu, a potom u smjesu za paniranje
5. rolnice stavite u tepsiju podmazanu maslinovim uljem, preliti ostatkom tekucine i peci.  :)  :) :)

Nema komentara:

Objavi komentar