petak, 29. siječnja 2016.

Fruskogorski ustipci

Inspirisana Srbijom, Beogradom, Skadarskom ulicom i boemskom atmosferom isprobala sam Fruskogorske ustipke. Savrseni su uz domaci kajmak, a idealni za dorucak ili uzinu.
Prijatno

Za tijesto vam je potrebno 20 g svijezeg kvasca, 350 g brasna, malo secera, mlaka, voda, so i zumanjak Za nadjev je potrebno 500 g mljevene junetine, 2 glavice crvenog luka,. so, bober, paradajiz pire, mast


Priprema izmjesati vodu, secer, kvasac i ostaviti da nabubri, a zatim dodati zumanjak i brasno, Ostaviti da odstoji dok se tijesto neudvostruci. Proprziti luk, dodati meso, zaciniti i prziti dok tecnost ne ispari. Dodati paradajiz pire po ukusu i jos malo prziti. Razviti tijesto i modlama vaditi, te ga puniti pripremljenom smjesom.. Preklopiti i viljuskom stisnuti ivice. Peci na zagrijanoj masti dok ne porumene. Vaditi ih na papirne ubruse da upiju visak masnoce :)

Nema komentara:

Objavi komentar