subota, 6. veljače 2016.

Govedji gulas sa sampinjonama


100 - 200 g dimljene slanine
500 g govedine
1/2 l crvenog vina
1 - 2 lovorova lista
1 glavica crvenog luka
25 g maslaca
kasika brasna
400 g svježih šampinjona
1/2 l govedje supe

Slaninu isjeci i propržiti na malo ulja, stalno mješajuci dok ne postane hrskava. Staviti je na papirni ubrus da upije višak masnoće. Meso isječeno na kocke pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. U serpu sa govedinom naliti malo gustog soka od paradajiza i zatim naliti crnim vinom. Vino dodavati pomalo, po potrebi. Dodati sitno sjeckani bijeli luk i lovorov list, pobiberiti. Povremeno nalivati govedju supu, kuvajući na laganoj vatri jedan sat. Dodati glavicu crvenog luka isječenog na kocke. Posebno umjšati kašiku brašna pomješanu sa puterom. Ostaviti da se krčka oko 30 minuta, vodeci racuna da se doda vino kada ispari. Mesu dodati slaninu i isjeckane listiće šampinjona, jos pola sata krčkati. Dodati vegetu po ukusu. Kao prilog možete poslužiti tjesteninu pripremljenu na uobićajan način ili pire krompir
Moja preporuka je da ako imate mogucnost gulas pravite na vatri, šporet na drvo je idealan, s obzirom na to da zahtjeva duži period kuvanja, a i mnogo je ukusnije, kao i sve ostalo sto radimo na našim starim šporetima. . .

Prijatno :)


Nema komentara:

Objavi komentar