nedjelja, 10. travnja 2016.

Snježna ruska torta

Kora:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika sjeckanih oraha
  • 3 kašika mljevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 - 2 kašike mljevenog keksa
Fil:
  • 1 dcl mlijeka
  • 200 g šećera
  • 200 g mljevenih oraha
  • 200 g putera
  • rum za natapanje kora
Priprema:
Umutiti jaja i šećer, zatim umješati ostale sastojke. Sipajte pola smjese u podmazan pleh, ispecite koru.
Ispecite i drugu polovinu smjese, a svaku koru presjecite na pola ( da biste dobili 4 kore)
Kore poprskajte rumom.
Pripreme fila: Mlijeko pomješajte sa šećerom i stavite da prokuha. Dodati mljevene orahe i promješati. Umutiti mikserom, dodavati postepeno hlađen fil od oraha i mutiti dok fil ne pobijeli. Filovati kore.

Nema komentara:

Objavi komentar