četvrtak, 14. travnja 2016.

Mljeveno meso u bijlom umaku

Priprema:
  1. Krompir i mrkvu očistiti, izrezati na kocke i prokuhati u salanoj vodi.
  2. Poriluk dobro oprati pod tekućom vodom, izrezati sitno. Zeleni dio izrezati do granice gdje je svježe zelen. Propržiti poriluk na malo ulja. Kada omekša dodati mljeveno meso i pržiti dok voda ne ispari. Posoliti i popapriti.
  3. Na maslacu propržiti brašno, dodati mlijeko i žustro mješati da se ne stvore grudvice. Čim smjesa ugusti skloniti sa vatre, dodati jogurt i posoliti.
  4. U vatrostalnu posudu staviti ocjeđene mrkvu i krompir, dodati meso sa prilukom, te sve preliti bijelim umakom.
  5. Posuti naribanim parmezanom i zapeći u rerni.

Nema komentara:

Objavi komentar